Duitsland/Frankrijk/België 2005. Drama van Roland Suso Richter. Met o.a. Veronica Ferres, Jean-Hugues Anglade, Enrico Mutti, Nikolai Kinski en Katharina Meinecke.

VPRO Cinema

Catherine (Ferres) en Roberto (Mutti) wonen op een farm in Tanzania, waar Roberto toeristen begeleidt tijdens de jacht op groot wild in de rimboe. Hij verwaarloost Catherine. Als Roberto gewond raakt door een roofdier, brengt junglevlieger Gordon Coburn (Anglade) hem naar een ziekenhuis. Tussen Gordon en Catherine slaat de vonk over, waarop Catherine gaat scheiden en met Gordon trouwt. Ze begint bloemen te kweken en raakt in verwachting. Als het kind geboren wordt, gaat Gordon drinken. Aanvankelijk begrijpt zij niet waarom, maar dan ontdekt zij dat Gordon depressief is geworden omdat hij bij een nachtelijke landing in de wildernis twee kinderen per ongeluk heeft gedood. Catherine's leven gaat voor een tweede maal de verkeerde kant uit. Het scenario naar de autobiografie van Kerstin Cameron gaat over romance, intrige, verraad en gerechtigheid. De rolverdeling met de aantrekkelijke Ferres voorop doet zijn best en genreliefhebbers komen volledig aan hun trekken. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Roland Suso Richter
Cast:
Veronica Ferres, Jean-Hugues Anglade, Enrico Mutti, Nikolai Kinski, Katharina Meinecke, Michaela Rosen, Elisabeth Trissenaar, Matthias Habich, Catherine Sola, Pierre Vaneck, Götz George, Anele Matoti
Camera:
Busso von Müller
Muziek:
Stefan Schulzki
Jaar:
2005
Genres:
Drama, Romantiek, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland, Frankrijk, België

op televisie

0 uitzendingen

Kein Himmel über Afrika (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken