Verenigde Staten/Canada 2002. Komedie van Larry Shaw. Met o.a. Hilary Duff, Gary Cole, Shawn Ashmore, Aimee Garcia en Linda Kash.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Kelly Collins (Duff) is een beetje verwend, heeft mooie kleren en artistieke aspiraties. Haar moeder gaat hertrouwen met generaal Archer (Matheson), die de directeur is van een militaire academie voor jongeren. Nu moet Kelly haar modieuze kledij verruilen voor een legerkloffie en haar privacy delen met de andere cadetten. Haar directe meerdere is Cadet Captain Jennifer Stone (Romano), een zelfzuchtige nagelharde, gemene dienstklopster. Kelly haat haar (en de naar haar kijkende fans evenzeer). Gelukkig is er een lichtpuntje: Cadet Brad Rigby (Ashmore), is een vriendelijke jongen, die tenminste naar haar glimlacht. Aan het einde van het schooljaar is Kelly een ander mens, een stuk volwassener en een boel ervaringen rijker. Een film voor het hele gezin, maar vooal de grote groep van tieners - vooral de meisjes, die dwepen met Duff, maar zij laat haar kijkers behoorlijk in de steek. Of dit nu aan haar ligt, of aan het moralistische scenario van Gail Parent en Michael Walsh of aan haar personage is onduidelijk. Dit in grote tegenstelling tot Romano, die als rotmeid heel overtuigend is. Ashmore zal wel heel wat bakvissenhartjes breken, maar eigenlijk past hij niet in het kader: hij is volstrekt a-militair, maar dat is zijn schuld niet. Het camerawerk is van Frank Byers.

credits

Regie:
Larry Shaw
Cast:
Hilary Duff, Gary Cole, Shawn Ashmore, Aimee Garcia, Linda Kash, Nigel Hamer, Sarah Gadon, Andrea Lewis, Joe Matheson, Beverlee Buzon, Dalene Irvine, Avery Saltzman, Christopher Tai, Josh Wittig, Edie Inksetter, Stewart Arnott, Desmond Campbell, Tim Post, Martin Roach, Christy Carlson Romano
Productie:
Kevin Lafferty, Jerry Leider, Robert Shapiro
Camera:
Frank Byers
Muziek:
David Kitay
Jaar:
2002
Genres:
Komedie, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Disney-film, Familiefilm, Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Cadet Kelly (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken