Duitsland 2005. Misdaad van Peter F. Bringmann. Met o.a. Rainer Hunold, Marcus Mittermeier, Fiona Coors, Walter Kreye en Wanja Mues.

VPRO Cinema

Twaalf jaar geleden kregen officier van justitie Bernd Reuther (Hunold) en zijn vrouw (Guhlenburg) een naar verkeersongeval. Het was niet de schuld van Bernd. Zijn vrouw moest daarna duurzaam worden opgenomen in een verpleeginrichting. Hij heeft zich dat zwaar aangetrokken. Hij voelde zich verantwoordelijk. Hij besloot te verhuizen. Zijn vegeterende vrouw bezocht hij niet meer. Nu is hij naar Wiesbaden teruggekeerd als hoofdofficier. Zijn zoon Thomas (Mittermeier) is er inmiddels hoofdcommissaris. De relatie met Thomas is sedert het ongeluk gespannen. Bij aankomst arresteert Thomas zijn vader op het station als vermeende drugsdealer. Zij moeten evenwel samenwerken bij een dubbele gifmoord, waarvan een buschauffeur en een schoonheidschirurg het slachtoffer zijn. Aanvankelijk werken ze langs elkaar heen, maar als Bernd met het verleden geconfronteerd wordt, bijt hij door de zure appel heen en klaren vader en zoon de misdaad die hen naar het drie sterren restaurant van Hilmar (Goritzki) en Maria Kranz (Harder) voert. Voor het zover is, raakt Thomas nog even (in het bad) beklemd en mag er voor zijn leven gevreesd worden. Het scenario van Markus Stromiedel is subtiel en spannend; hij houdt de kijker lang in het ongewisse. Het spel staat op een hoog niveau en deze tv-film zou kunnen fungeren als de pilot voor een serie. Hunold is bekend uit de serie Ein Fall für zwei. Het camerawerk is van Michael Faust.

credits

Regie:
Peter F. Bringmann
Cast:
Rainer Hunold, Marcus Mittermeier, Fiona Coors, Walter Kreye, Wanja Mues, Jürgen Tonkel, Alexandra Schalaudek, Nina Hoger, Teresa Harder, Thomas Goritzki, Wolfram Koch, Oliver Brandl, Katharina Abt, Hildegard Lena Guhlenborg
Camera:
Michael Faust
Muziek:
Enjott Schneider
Jaar:
2005
Alt. titels:
Staatsanwalt - Henkersmahlzeit, Der, Henkersmahlzeit
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Vader en zoon drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen