Verenigd Koninkrijk 2003. Thriller van Renny Rye. Met o.a. Amanda Burton, William Gaminara, Tom Ward, Daniel Casey en Paul Copley.

VPRO Cinema

Neville Anderson (Walters), een drugsdealer die buitengewoon gewelddadig is, zit vast wegens moord op Craig Proctor (Lucken) en wacht op zijn veroordeling. Het tijdstip van de moord werd vastgesteld door de onafhankelijke schouwarts professor Peter Sachs (Laurenson), die internationaal bekend is door zijn werk op het gebied van volkerenmoord en oorlogsmisdaden. Het onderzoek van Sachs is omstreden en derhalve wordt professor Sam Ryan gevraagd om Sachs werkwijze te beoordelen. Hiervoor zijn een drietal, pijnlijke exhumaties nodig. De druk om Anderson te laten lopen wordt ondertussen steeds groter. Inderdaad blijkt Sachs methodiek omstreden, maar Sam maakt er dankbaar gebruik van om Anderson vast te pinnen voor een moord op een undercover smeris, die hem in de gaten hield voor zijn drugstransacties. In het subplot komt een onschuldig veroordeelde vrouw vrij en professor Sachs pakt zijn koffers om aan een universiteit in Florida te gaan studeren. Een mengeling van ingewikkelde subplots, autopsiewerk en gezond verstand maken deze aflevering voor de fans heel boeiend, maar de gelegenheidskijker verliest zijn aandacht misschien in de wirwar die naar de oplossing voert. Het scenario is van Michael Crompton.

credits

Regie:
Renny Rye
Cast:
Amanda Burton, William Gaminara, Tom Ward, Daniel Casey, Paul Copley, Stephen Walters, Tony Lucken, James Laurenson, Jane Lowe, Philip Middlemiss, Caroline James, Hilton Mcrae
Scenario:
Michael Crompton
Productie:
Anne Pivcevic, Caroline Oulton, Monica Rodger, Jeff Golding
Muziek:
Rick Wentworth
Jaar:
2003
Alt. titels:
Beyond Guilt, Moral ohne Unschuld
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen