Verenigde Staten 2001. Drama van Rod Lurie. Met o.a. Robert Redford, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Steve Burton en Delroy Lindo.

VPRO Cinema

Robert Redford speelt in The Last Castle de rijk gedecoreerde generaal Irwin die vanwege een misser op het slagveld in de streng beveiligde militaire gevangenis The Castle belandt. De gevangenis wordt met ijzeren hand geregeerd door kolonel Winter, gespeeld door James Gandolfini. Irwin is voor Winter de geboren leider die hij zou willen zijn. Om te voorkomen dat Irwin aan de haal gaat met zijn gevangenen trekt Winter de teugels ongemeen strak aan met als onbedoeld gevolg dat hij vriend en vijand tegen zich in het harnas jaagt. The Last Castle is ongecompliceerd en galoppeert met open vizier naar een voorspelbaar einde. Maar de rit is zeer onderhoudend door het gespierde werk van de beide acteerkanonnen.

credits

Regie:
Rod Lurie
Cast:
Robert Redford, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Steve Burton, Delroy Lindo, Paul Calderon, Samuel Ball, Jeremy Childs, Clifton Collins jr, George W. Scott, Brian Goodman, Frank Military, Michael Irby
Scenario:
David Scarpa, Graham Yost
Productie:
Robert Lawrence
Camera:
Shelly Johnson
Muziek:
Jerry Goldsmith, Tom Waits
Montage:
Michael Jablow, Kevin Stitt
Kijkwijzer:
IKJD
Jaar:
2001
Genres:
Drama, Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Gevangenisfilm, Leger
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Last Castle (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken