Verenigde Staten 2001. Komedie van Neal Israel. Met o.a. Mark Curry, Jan Broberg Felt, Tia Iwasaki, Camille Jensen en Raquel Lee.

VPRO Cinema

Bedoeld als tegenhanger van het succes HONEY, I SHRUNK THE KIDS (1989): hier zijn het niet de kinderen, maar de ouders die kleiner geworden zijn, nadat ze als wetenschappers een methode hadden ontwikkeld om jonger te worden, het bereiken van het kritische punt uit de titel. Marie (Lee) en Eddie Ballard (Mowry) moeten hun vader Norton (Curry) en moeder Marigold (Lewis) redden voordat het te laat is (voorbij het babystadium). Het scenario van Stu Krieger naar het jeugdboek van Mel Friedman en Ellen Weiss heeft zich een beetje laten inspireren door de hit BACK TO THE FUTURE (1985). Het spel van de jeugdige hoofdrollen is niet slecht ondanks de moraliserende teneur, die zo eigen is aan het werk, dat The Walt Disney Compnay op de markt brengt. Voor de leut is er zelfs een hond, die Einstein heet (origineel is anders). Het camerawerk is van Robert Seaman.

credits

Regie:
Neal Israel
Cast:
Mark Curry, Jan Broberg Felt, Tia Iwasaki, Camille Jensen, Raquel Lee, Dawn Lewis, Haley McCormick, Tahj Mowry, Bruce Newbold, Olesya Rulin, Laura Summer
Productie:
Don Schain, Mark Saltzman, Andy Cohen
Camera:
Robert Seaman
Muziek:
Christopher Brady
Jaar:
2001
Alt. titels:
Poof Point, The
Genres:
Komedie, Sciencefiction, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Poof Point (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken