Duitsland 2005. Drama van Michael Steinke. Met o.a. Siegfried Rauch, Heide Keller, Horst Naumann, Tanja Wedhorn en Pascal Breuer.

VPRO Cinema

Tegen de achtergrond van het sultanaat Oman aan de Perzische Golf weer een drietal nieuwe belevenissen aan boord van de m.s. Deutschland. Tortelduifjes Natalie (Wedhorn) en Thomas M[KA3]uller (Breuer) hebben geboekt om eindelijk eens samen te zijn. Dit wordt grandioos verpest als blijkt dat Natalie`s schoonouders (Von Koczian en Korff) ook aan boord zijn. Wetenschappelijk onderzoeker Erwin Gethmann (Mattausch) probeert het patent van Andreas Merten (Stieren), de ex-vriend van zijn assistente, te stelen. Kapitein Paulsen (Rauch) moet er aan te pas komen om de diefstal te voorkomen. De al wat oudere Lisa Schrader (Dohm) had gehoopt dat haar minnaar eindelijk eens met haar op reis zou gaan, maar hij heeft voor zijn gezin gekozen. Ze werpt flessepost van boord, waarin zij een wanhoopsdaad aankondigt. Die wordt prompt gevonden door Ulrich Merbold (Bongartz); hij ziet aan het briefhoofd om welk schip het gaat en haast zich voordat het te laat is... Geen zee te hoog voor het episodische scenario van Lars Morgenroth, Martin Wilke, Barbara Engelke en Thomas Hernadi, die allemaal specialisten zijn in het soapgenre. De rolverdeling van deze reis doet zijn best om het schip op koers te houden. Het is echter verbazingwekkend dat de Deutschland nog steeds niet op een mijn gelopen is of in een vliegende storm vergaan is. Het camerawerk is van Dieter Sasse.

credits

Regie:
Michael Steinke
Cast:
Siegfried Rauch, Heide Keller, Horst Naumann, Tanja Wedhorn, Pascal Breuer, Johanna von Koczian, Hans-Peter Korff, Gaby Dohm, Peter Bongartz, Roman Knizka, Dietrich Mattausch, Frank Stieren
Camera:
Dieter Sasse
Muziek:
James Last, Hans Günter Wagener
Jaar:
2005
Alt. titels:
Traumschiff - Oman, Das, Oman
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Traumschiff - Oman (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken