Verenigde Staten 2001. Romantiek van Michael Switzer. Met o.a. Kristin Davis, Reed Diamond, Tim Meadows, Danielle Brett en Cedric Smith.

VPRO Cinema

Gluiperige literair agent Andrew Farmer (Diamond), al tien jaar getrouwd, sluit bij de vleet contracten af met bestsellerschrijvers, waaraan hij zijn zakken vult. Hij werkt verschrikkelijk hard (dat moet gesteld worden) en heeft geen tijd voor zijn knappe vrouw Beth (Davis), die zo graag met hem het kerstfeest wil vieren. Vlak voor de feestdagen zegt hij, dat hij ver weg moet, heelmaal naar het andere deel van het land, om nog een auteur een contract te laten tekenen voor een heel bijzonder manuscript. Andrew heeft een verleidelijke vrouwelijke collega, die meegaat in de hoop met hem tussen de lakens te glijden, maar Andrew heeft ook voor haar geen tijd. Beth trekt totaal de verkeerde conclusie en raakt in alle staten; ze loopt de deur uit, ziet op de rijweg de hond van de buren die ze wil terughalen op het trottoir, maar kijkt niet uit en wordt aangereden door een auto. Van aartsengel Lionel (Meadows) krijgt Andrew de kans om de laatste drie dagen voor het fatale ongeluk nog eens met Beth over te doen. Zou hij in zijn oude fouten vervallen? Zijn dilemma is, dat hij haar lot niet kan veranderen, maar haar wel iets kan schenken. Wat zou het zijn? Hoewel Davis en Diamond hun rollen naar behoren vervullen, springt tussen hen de vonk niet over en is het voorspelbare verhaal allesbehalve een oppepper in de donkere dagen voor kerstmis. De regie van Switzer is veel te routineus. Het voorspelbare scenario is van Robert Tate Miller en Eric Tuchman. Het camerawerk van Eric Van Haren Noman ziet er niet bijzonder uit.

credits

Regie:
Michael Switzer
Cast:
Kristin Davis, Reed Diamond, Tim Meadows, Danielle Brett, Cedric Smith, Alexa Gilmour, David Christoffel, Jack Jessop, Lee J. Campbell, Martha Irving, John Dunsworth, Andrew Bush, Howard Darcy, Sam White, Colin Rogers, John Sayre, Anna Wedlock, Kirstin Davis
Scenario:
Robert Tate Miller
Productie:
Randy Sutter, Frank Von Zerneck, Robert M. Sertner, Ira Pincus, Peter Sadowski, Ted Babcock
Muziek:
Deddy Tzur
Jaar:
2001
Genres:
Romantiek, Fantasy, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kerstfilm, Fantasy, Romantische komedie, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Three Days (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken