Verenigde Staten 2000. Komedie van Blair Treu. Met o.a. Michael Angarano, Kevin Kilner, Kevin Jamal Woods, Vanessa Zima en Bianca Rossini.

VPRO Cinema

De elf-jarige Matt (Angarano) is de zoon van een speelgoedfabrikant David Tyler (Kilner). Hij ziet zijn vader bijna nooit omdat hij zo hard moet werken om zijn bedrijf gaande te houden. Het is de tijd van de internet-boom en de jonge genie[KA3]en, die miljoenen dollars krijgen toegeworpen van investeerders die geen raad weten met hun kapitaal, behalve te speculeren in de nieuwe technologie. Matt ontwikkelt een revolutionaire computerchip met de hulp van zijn goede vriend Danny (Woods) en zijn oudere zus Kelly (Zima). Zijn toegewijde onderwijzeres Miss Arbitrage (Rossini) geeft hem financieel advies en Matt vergaart vier miljoen dollar startkapitaal. Genoeg om vaders bedrijf op te kopen, zodat hij wat vaker thuis kan zijn. De problemen beginnen pas goed als hij het bedrijf gaat leiden en last krijgt met de plaatselijk bank en het ministerie van economische zaken. Typisch zo'n film die wordt geproduceerd voor -en uitgezonden door het Disney Channel over waaghalzerige kinderen, die met doorzettingsvermogen wonderen verrichten. Zit allemaal heel redelijk in elkaar, van het spel tot en met de uitvoering, maar geloofwaardig is het voor geen rooie cent. In de originele versie met de stem van Roger Rose als Smartball. Het scenario is van Jeff Phillips naar een verhaal van Phillips, Roger Mende en Kathleen Lohr. Het camerawerk is van Brian Sullivan.

credits

Regie:
Blair Treu
Cast:
Michael Angarano, Kevin Kilner, Kevin Jamal Woods, Vanessa Zima, Bianca Rossini, David Bickford, Allen Lulu, Florence Stanley, Patrick T. O'Brien, Kurt Wetherill, Cody Wetherill, Robert Grovich, Alexandra Paul, Dom DeLuise, Gregg Berger, Rich Little
Scenario:
Jeff Phillips
Productie:
Joseph Broido, Roger Mende, Mark Headley, Michael D. Jacobs, Eric P. Mandel
Camera:
Brian Sullivan
Muziek:
Tim Jones
Schrijver:
Phillips
Jaar:
2000
Alt. titels:
Brainiacs.com, The
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Brainiacs.com (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken