Duitsland 2004. Mysterie van Nina Grosse. Met o.a. Katja Flint, Harald Schrott, August Schmölzer, Günther Maria Halmer en Gundi Ellert.

VPRO Cinema

Serveerster Franziska Luginsland (Flint), die rond de veertig is, heeft 21 liefdesbrieven geschreven aan een zekere Fabian Stiller. Op hun eerste afspraakje komt hij echter niet opdagen. Wat later leest zij in de krant dat er een man is vermoord en zij herkent Fabian, maar volgens de krant heet hij Johannes Haugk. Franziska wil haar brieven terug en gaat naar de politie tegen het advies van haar broer Max (Schm[KA3]olzer) in. Kommissar Westhoff (Halmer) plaatst haar meteen bovenaan de lijst van verdachten. Franziska besluit nu op eigen houtje de zaak te gaan onderzoeken en stuit op de echte Fabian Stiller (Schrott), die met Haugk goed bevriend was. Hij biedt haar aan te helpen en samen doen ze een reeks verbijsterende ontdekkingen, waarbij heel wat lui geen schoon geweten hebben. Franziska komt zelfs in levensgevaar. Het scenario van Friedrich Ani en regisseuse Grosse kan niet goed kiezen tussen een romantisch mysterie en een spannend misdaadverhaal. Het is geen van beiden en valt daarom tussen de wal en het schip. Flint's behoorlijke spel compenseert dat niet helemaal en de humor werkt eerder potsierlijk dan spiritueel of ironisch. Het camerawerk is van Benedict Neuenfels.

credits

Regie:
Nina Grosse
Cast:
Katja Flint, Harald Schrott, August Schmölzer, Günther Maria Halmer, Gundi Ellert, Henning Baum, Berivan Kaya, Fred Stillkraut, Dorothea Lata, Petra Perle
Camera:
Benedict Neuenfels
Muziek:
Marco Meister, Robert Meister
Jaar:
2004
Alt. titels:
Einundzwanzig Liebesbriefe
Genres:
Mysterie, Romantiek, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

21 Liebesbriefe (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken