Duitsland/Oostenrijk 2004. Thriller van Urs Egger. Met o.a. Tobias Moretti, Veronica Ferres, Maximilian Schell, Matthew Marsh en Bjørn Floberg.

VPRO Cinema

De Zweedse rechercheur van politie Stefan Lindman (Moretti) is met ziekteverlof, maar de moord op zijn vroegere collega Molin doet hem besluiten de zaak op eigen houtje te onderzoeken en dat voert hem naar het plaatsje Sveg in het noorden van het land. Larsson (Marsh), die met het onderzoek belast is, vindt hem een sta in de weg. Als Lindman hem aantoont dat Molin een gemarteld is voordat hij vermoord werd, stelt hij zich minder terughoudend op. Ondertussen arriveert Molins dochter Veronica (Ferres) uit Frankfurt en Lindman ontdekt algauw dat zij haar vader nauwelijks heeft gekend. Een boeiende, sfeervolle thriller die goed gespeeld wordt door de hoofdrollen. Alleen is het jammer dat Ferres een te kleine rol heeft en dat de korte romance, die tussen haar en Moretti na veel vijven en zessen opbloeit, weinig geloofwaardig is. Naar de gelijknamige misdaadroman van Henning Mankell zit solide in elkaar. Het camerawerk is van Martin Kukula. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Urs Egger
Cast:
Tobias Moretti, Veronica Ferres, Maximilian Schell, Matthew Marsh, Bjørn Floberg, Bibi Andersson, John Wood, Michael Byrne
Scenario:
David Ingram
Camera:
Martin Kukula
Muziek:
Ina Siefert, Nellis Du Biel
Schrijver:
Henning Mankell
Jaar:
2004
Alt. titels:
Die Rückkehr des Tanzlehrers
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen