Verenigd Koninkrijk 2001. Misdaad van Mary McMurray. Met o.a. Martin Shaw, Jenny Seagrove, Jemma Redgrave, Caroline Langrishe en Simon Chandler.

VPRO Cinema

Rechter Deed (Martin) komt drie maal voor een heet vuur te staan. In de eerste zaak moet hij een man berechten die zijn vrouw mishandeld heeft. De beklaagde is echter een te belangrijke medewerker van de geheime dienst en hij voelt algauw de hete adem van bovenaf in zijn nek. Deed krijgt het dan 'indeed' warm. De tweede zaak gaat over drie onverlaten die met een reukloos middel een jonge vrouw verdoofd hebben om haar vervolgens te verkrachten. Ondanks hun ambitieuze advocaat die beslist 'in hot pursuit' wil scoren, branden de boeven hun billen en moeten op de blaren zitten. Ook het advocaatje brandt door. In het derde geval flirt Deed met de vrouw van een collega - dat had hij niet moeten doen en Deed moet oppassen dat hij niet gegrild wordt. Onderhoudend, episodisch en tijdverdrijvend. Het scenario is van G.F. Newman.

credits

Regie:
Mary McMurray
Cast:
Martin Shaw, Jenny Seagrove, Jemma Redgrave, Caroline Langrishe, Simon Chandler, Barbara Thorn, Louisa Clein, Alec Newman, Naoko Mori, Christopher Cazenove, Fraser James
Jaar:
2001
Alt. titels:
Rough Justice
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen