Verenigde Staten 2003. Mysterie van Jeffrey Reiner. Met o.a. Peter Falk, Matthew Rhys, Jennifer Sky, Douglas Roberts en John Finnegan.

VPRO Cinema

De Engelsman Justin Price (Rhys) wil een oud pakhuis ombouwen tot een nachtclub in de stijl van de jaren 1960. Hij krijgt een financiering van Tony Galper (Giovinazzo), een telg uit de Newyorkse maffia. Tony en Justins huidige vriendin Vanessa (Sky), een sitcomactrice zonder engagement, kennen elkaar uit het verleden. Er ontstaat een woordenwisseling en Tony valt in een glazen tafel en blijkt morsdood. Justin helpt Vanessa bij het verdwijnen van Tony`s lijk. De maffia gaat ondertussen naar hem zoeken. Lt. Columbo onderzoekt korte tijd later de zelfmoord op een riooljournalist hoewel hij al heel gauw concludeert dat het om moord gaat. Columbo gaat diens gangen na en komt bij Vanessa terecht en haar buurman Sean Jarvis (Finnegan). Hij begint met ondervragingen, die de kern vormen van deze moordzaak. Hoewel Columbo ook het computertijdperk is ingestapt, moet hij de moord oplossen met ouderwets speurwerk, instinct en scherpe waarnemingen. Voor kijkers die het lastig vonden om te volgen is er in de finale een uitleg. In dertig jaar tijd is de formule nauwelijks veranderd, maar is Falk als de populaire detective wel een stukje ouder geworden. Hoewel de fans niet ontevreden zijn onder het motto: één Columbo is beter dan geen Columbo, menen wij dat de morsige luitenant moet gaan genieten van een welverdiend pensioen. Het scenario van Michael Alaimo bevat niets nieuws onder de zon. Het camerawerk is van Feliks Parnell.

credits

Regie:
Jeffrey Reiner
Cast:
Peter Falk, Matthew Rhys, Jennifer Sky, Douglas Roberts, John Finnegan, Valerie Landsburg, Jorge Garcia, Patrick Cupo, Eve Kagan, Julius Carry, Brian Patrick Farrell, Carmine Giovinazzo, Karen Maruyama, Steve Schirrippa, Audrey Wasilewski
Productie:
John Whitman, Peter Falk, Jack Horger
Camera:
Feliks Parnell
Muziek:
Ken Jordan, Jim Latham
Jaar:
2003
Alt. titels:
Columbo: Murder by Suicide, Murder by Suicide, Letzte Party, Die
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen