Duitsland/Zuid-Afrika 2004. Drama van Martin Enlen en Martin Enten. Met o.a. Tim Bergmann, Hans Werner Meyer, Katja Studt, Nathalie Boltt en Simo Magwaza.

VPRO Cinema

In zijn tamelijk voorspelbare scenario zaagt Wolfgang Stauch van dik hout planken. Het is de avontuurlijke geschiedenis van de in Zuid-Afrika geboren Hans Merensky (Bergmann), die door de vroegtijdige dood van zijn vader opgroeide bij de officiersfamilie Sterenberg in Berlijn en na zijn studie als geoloog terukeert en een platina-ader aanboort. Dat gaat niet zonder slag of stoot, de concurrentie is fel en er zijn de nodige dames in het spel. Uitgerekend Albrecht Sterenberg (Meyer) met wie hij is opgegroeid wordt zijn rivaal (ook in de liefde) en diens zuster Charlotte (Studt), die altijd een oogje op hem had, reist hem achterna en palmt hem tenslotte in nadat ze femme- fatale Rosa von Z[KA3]ulow (Boltt) verslagen had. De stille kracht is Mashaba (Magwaza) een zoeloekrijger en jeugdkameraad van Hans voordat hij naar Duitsland moest. Gefundes fressen vol woeste natuur en romantiek voor de Duitse thuismarkt die met nostalgie terugdenkt aan Noord-West Afrika, de enige kolonie, die zij ooit bezaten. De spelprestaties zijn op het juiste niveau en het camerawerk van Philipp Timme oogt goed. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Martin Enlen, Martin Enten
Cast:
Tim Bergmann, Hans Werner Meyer, Katja Studt, Nathalie Boltt, Simo Magwaza, Fritz Karl, Michael Tregor, Oliver Bäßler, Gerd Silberbauer, Werner Meyer
Productie:
Monika Paetow
Muziek:
Dieter Schleip
Jaar:
2004
Alt. titels:
Weiße Afrikaner, Der
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Zuid-Afrika

op televisie

0 uitzendingen

Der weiße Afrikaner (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken