Duitsland 2004. Drama van Nadya Derado. Met o.a. Stipe Erceg, Lena Lauzemis, Blerim Shatri, Alen Hebilovic en Ivan Vrgoc.

VPRO Cinema

De 25-jarige Dejan (Erceg), die de Joegoslavische burgeroorlog uit het midden van de jaren 1990 ontvlucht was, en in Duitsland woont en werkt, heeft aan de gore strijd een verschrikkelijk trauma overgehouden. Hij wordt letterlijk achtervolgd door ongure spoken uit het sinistere verleden: Corba (Shatri), Prasko (Vrgoc) en Tanki (Ramadan). Het maakt hem agressief, hetgeen niet begrepen wordt door de negentien-jarige Anna (Lauzemis), die hij onlangs heeft leren kennen. Dejan moet zelf met de omstandigheden in het reine zien te komen nadat hij met het schurkachtige trio geconfronteerd werd. Dat kan alleen als hij de naakte waarheid en rauwe werkelijkheid onder ogen ziet. Goed spel van een aantrekkelijke, spontane jonge rolverdeling, hoewel het scenario van debuterend regisseuse Derado sterker had mogen zijn. Het is overigens gebaseerd op haar eigen ervaringen in Kroati[KA3]e (1992) en Bosni[KA3]e (1996). Het camerawerk van Benjamin Dernbecher laat de kijkers intense beelden zien die soms niet gemakkelijk te verwerken zijn.

credits

Regie:
Nadya Derado
Cast:
Stipe Erceg, Lena Lauzemis, Blerim Shatri, Alen Hebilovic, Ivan Vrgoc, Daniel Sitnica-Lang, Kida Khodr Ramadan, Josip Culjak
Scenario:
Nadya Derado
Productie:
Andrea Hanke
Camera:
Benjamin Dernbecher
Muziek:
Tino Derado, Drago Garic
Montage:
Dirk Grau
Jaar:
2004
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Exil-film, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Yugotrip (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken