Verenigd Koninkrijk 2002. Misdaad van David Kew. Met o.a. Martin Shaw, Jenny Seagrove, Jemma Redgrave, Caroline Langrishe en Simon Chandler.

VPRO Cinema

Rechter Deed (Martin) moet oordelen over de moord, die de geestelijk gehandicapte Gary Patterson (Sturgess) heeft bekend. Wat de politie betreft was de zaak rond, ware het niet dat de verdachte zijn bekentenis heeft ingetrokken. Ondertussen krijgt Deed de stukken van een gigantische hypotheekfraude op zijn bord, waarbij er sprake is van een samenzwering in een vrijmetselaarsloge. Ook rechter Robert Home (Morley) blijkt daarbij betrokken te zijn en er ontstaat druk op Deed, maar Home's zelfmoord geeft Deed ruim baan. De jury oordeelt dat Gary Patterson niet schuldig is. Deed slaakt een zucht van verlichting en is opgelucht als Gary hem zegt dat hij weet wie de dader is. Weer een onderhoudende aflevering over de nette rechter die steeds nieuwe obstakels op zijn weg vindt. Jammer dat het maar fiction is - rechters zijn soms stekeblind en spreken recht wat krom is. Goed spel en het fatsoenlijke scenario is van G.F. Newman.

credits

Regie:
David Kew
Cast:
Martin Shaw, Jenny Seagrove, Jemma Redgrave, Caroline Langrishe, Simon Chandler, Barbara Thorn, Louisa Clein, Jim Sturgess, Sheridan Morley, Jonathan Keeble, Andrew Whipp, Simone Lahbib
Jaar:
2002
Alt. titels:
Abuse of Power
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen