Duitsland 2004. Mysterie van Thomas Freundner. Met o.a. Andrea Sawatzki, Jörg Schüttauf, Peter Lerchbaumer, Oliver Bootz en Thomas Balou Martin.

VPRO Cinema

Wie de groezelige straten aan de overkant van het centraal station in Frankfurt (am Main) een beetje kent, weet dat er een levendige bonthandel bestaat en dat junkies zich open en bloot, midden op straat of op de stoep vol spuiten met harddrugs. Tegelijkertijd vormt het de rosse buurt met allerlei `cabarets` en bars. Tegen dit decor sterven oude, eenzame zielen die sedert jaar en dag in de grote, saneringsrijpe huizen leven, zonder sporen van geweld. Maar bij een routineonderzoek op het gerechtskundige laboratorium wordt vastgesteld dat een overledene wel degelijke is vermoord. Werk aan de winkel voor de charmante en aantrekkelijke commissaris Charlotte S[KA3]anger (Sawatzki) en haar collega Fritz Dellwo (Schüttauf). Ze komen een reeks geweldsdelicten op het spoor, waarbij kort voor de dood van de slachtoffers telkens het spaartegoed van de bank is gehaald. Ver hoeven ze niet te zoeken als ze een bontmantel van een slachtoffer bij een handelaar aantreffen. Vooral een sfeervolle aflevering die inhaakt op de vergrijzing en daarmee de traditie van de tijdgeest in de serie voortzet. Sawatzki en Schüttauf zijn onderhoudend. Het scenario is van Stefan Falk en regisseur Freundner. Het goede camerawerk is van Armin Alker. Aflevering 575.

credits

Regie:
Thomas Freundner
Cast:
Andrea Sawatzki, Jörg Schüttauf, Peter Lerchbaumer, Oliver Bootz, Thomas Balou Martin, Elisabeth Wiedemann, Friedrich Schoenfelder, Jan Henrik Stahlberg, Chrissy Schulz, Iris Böhm, Edeltraud Schubert, Henning Peker
Scenario:
Stefan Falk
Muziek:
J.J. Gerndt
Jaar:
2004
Alt. titels:
Herzversagen, Großstadttote, Die
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Herzversagen (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken