Verenigde Staten 2000. Misdaad van Stephen T. Kay. Met o.a. Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Rachael Leigh Cook, Miranda Richardson en Rhona Mitra.

VPRO Cinema

De tweede remake van Get Carter (1971) kan op een paar dingen trots zijn: een stel Engelse acteurs en het licht- en camerawerk. De beelden, staalblauw en vaak vanuit verrassende hoeken gefilmd, zijn mooi om naar te kijken. De Engelse acteurs geven in hun rolletjes de film een dosis realisme mee die hij kan gebruiken. Tegelijk contrasteert dat realisme navrant met het bombastisch spel van hoofdrolspelers Stallone en Rourke. Stallone als Carter is een bottenbreker en zo komt hij ook over met zijn ringbaardje en zonnebril. Carter vermoedt moord bij het overlijden van zijn broertje en zint op wraak. Rourke is de superslechte ploert Cyrus. Gelukkig krijgen we ook nog in een bijrol Michael Caine te zien, die Carter in het origineel was.

credits

Regie:
Stephen T. Kay
Cast:
Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Rachael Leigh Cook, Miranda Richardson, Rhona Mitra, Johnny Strong, Michael Caine, John C. McGinley, Alan Cumming
Scenario:
David McKenna
Productie:
Mark Canton, Neil Canton, Elie Samaha
Camera:
Mauro Fiore
Muziek:
Tyler Bates, Roy Budd
Montage:
Gerald B. Greenberg
Schrijver:
Ted Lewis
Kijkwijzer:
JIKE
Jaar:
2000
Genres:
Misdaad, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm, Remake
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Get Carter (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken