Joegoslavi00EB/Verenigde Staten/Canada 1988. Romantiek van Bozidar 'Bota' Nikolic. Met o.a. Guy Boyd, Brad Pitt, Cheryl Pollak, Constantin Nitchoff en Milena Dravic.

VPRO Cinema

De jonge Rick (Pitt), is begin twintig, en lijdt aan een zeldzame vorm van een huidziekte. Als hij met licht in aanraking komt, verergert zijn toestand en kan de dood tot gevolg hebben. Zijn rijke vader (Boyd) is ten einde raad. Hij heeft gehoord dat er in Joegoslavië een wondergenezer (Nitchoff) is, die Rick wellicht kan genezen. In Montenegro zegt de heler dat Rick drie dagen kan worden blootgesteld aan het licht. Eindelijk is het eventjes voorbij met het dragen van een latex masker overdag. Op het moment dat Rick met zijn vader in Montenegro is, reist Frances (Pollak) rond met haar toneelgezelschap. De avond te voren had zij de blik opgevangen van een mysterieuze vreemdeling die zijn gelaat verborgen hield. Haar nieuwsgierigheid was gewekt en ze heeft in het donker de wildste fantasieën. Ze wordt bij daglicht aangesproken door Rick, die nu eens de bloemetjes buiten zet, flink uit de bol wil gaan en als het eventjes kan, ook uit de broek. Frances vindt Rick wel aardig, want hij doet haar denken aan haar droom... Deze film met een rammelend scenario van Andrew Horton en Zeljko Mijanov naar een verhaal van Nikol Lovanovic werd gedraaid voor de Joegoslavische tv. Hij werd in 1988 vlak voordat de kunstmatige federatie van maarschalk Tito uit elkaar viel in Servië vertoond. Het was een van de eerste films van Pitt, die niet tegenvalt, maar hij zit verder gevangen in een drakerig verhaal.

credits

Regie:
Bozidar 'Bota' Nikolic
Cast:
Guy Boyd, Brad Pitt, Cheryl Pollak, Constantin Nitchoff, Milena Dravic, Gorica Popovic, Sonja Savic, Nikola Jovanovic, Boro Bergovic, Milan Stretenovic-Globus
Productie:
Boris Nitchoff, Dusko Mihailov, Angelo Arangelovic, Susan Haken, Mile Citakovic
Camera:
Bozidar 'Bota' Nikolic
Muziek:
Voki Kostic, Kornell Kovach
Jaar:
1988
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Tragedie, Gehandicapten, Romantisch drama
Landen:
Joegoslavi00EB, Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Dark Side of the Sun (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken