Nieuw-Zeeland/Verenigde Staten 1999. Avonturenfilm van Charlie Haskell. Met o.a. Kavan Smith, Dean O'Gorman, Gregory Storm, Natalie Jackson Mendoza en Zoe Naylor.

VPRO Cinema

Stuntman Reese Godell (Smith) uit Hollywood is hevig geschokt als zijn partner het leven laat bij een waagstuk, hoewel zij zich beiden van de risico`s van het vak bewust waren. Erger nog: Reese wordt in staat van beschuldiging gesteld wegens dood door schuld. Vrij op borgtocht gaat hij naar zijn zus Sandy (Waymouth) in Queenstown in zijn geboorteland Nieuw Zeeland om op verhaal te komen. Ondertussen bepleit zijn advocaat de zaak. Sandy is lid van een reddingsteam. Ze wordt opgeroepen om een kanovaarder te ontzetten, die in moeilijkheden is geraakt, en een filmploeg te redden die met hun helicopter is neergestort in de bergen. Ze breekt haar enkel en een voorgenomen beproeving met een grote pot prijzengeld moet ze laten varen, maar de getraumatiseerde Reese springt voor haar op de bres. Hij moet met een skateboard naar een recordhoogte springen, van een berg afspringen en met een parachute midden in de stad landen. Sandy`s eer is gered en als Reese terug wil keren naar Hollywood redt hij en passant nog even een sportverslaggever, die door een snelvliedende stroom naar een diepe waterval dreigde te worden meegesleurd. Als hij hoort dat hij van alle blaam is gezuiverd, besluit Reese in zijn vaderland te blijven. Het scenario van Larry Mollin is verschrikkelijk afgezaagd en onvoldoende om de film te vullen; daarom een subplotje over extreme sporten, jetski[KA3]en en wat romantiek rond de blonde, langharige Cliff (O`Gorman) en Jenny (Hull), die ruzie heeft met haar vriend, en Hetty (Naylor) uit IJsland die aanpapt met Jenny's vriend. Het spel is nogal is houterig in deze matig boeiende film. Het camerawerk is van John Mahaffie.

credits

Regie:
Charlie Haskell
Cast:
Kavan Smith, Dean O'Gorman, Gregory Storm, Natalie Jackson Mendoza, Zoe Naylor, Belinda Waymouth, Kelson Henderson, Ross Hull, Matthew Boylan, Jennifer Finnigan, Richard Zeman
Productie:
John Barnett, Roger Donaldson, Rich Melcombe, Larry Mollin
Camera:
John Mahaffie
Muziek:
Ned Webster, Voom, Dead Flowers, The Feelers, Paul Urbana Jones, HLAH, Home Again Shihad, Darcy Clay, Stan Meissner
Jaar:
1999
Alt. titels:
Es gibt kein Limit
Genres:
Avonturenfilm, Sportfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Fearless (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken