Duitsland/Spanje/Italië/Bulgarije 1966. Avonturenfilm van Georg Marischka. Met o.a. Guy Madison, Rik Battaglia, Fernando Rey, William Rothlein en Francisco Rabal.

VPRO Cinema

De verfilming van een weinig bekende avonturenroman van Karl May, die zich in Peru afspeelt, bij de ruïne van de Machu Pichu, de stad der Inca's. De broer van Karl Hansen (Madison), bijgenaamd Jaguar, is jaren geleden vermoord, toen hij op zoek was naar een schat van de Inca's. Nu wordt de Peruaanse president Castillo (Rey) geconfronteerd met een opstand van de nakomelingen van de Inca's. Hij vraagt Hansen op onderzoek uit te gaan, die ontdekt, dat een boze priester de kwade genius is. De rolverdeling uit die tijd is opmerkelijk: Madison, Battaglia als Perillo, Rey als president Castillo, Erhardt als professor Morgenstern, Rabal als Gambusino enz., maar regisseur Marischka heeft zich er veel te gemakkelijk vanaf gemaakt. Niettemin trok de film indertijd in Spanje een aardig aantal bezoekers.

credits

Regie:
Georg Marischka
Cast:
Guy Madison, Rik Battaglia, Fernando Rey, William Rothlein, Francisco Rabal, Heinz Erhardt, Chris Howland, Walter Giller, Geula Nuni, Carlo Tamberlani, Raf Baldassarre
Scenario:
Georg Marischka
Productie:
Alberto Grimaldi, Franz Marischka
Camera:
Siegfried Hold, Juan Mariné
Muziek:
Angelo Francesco Lavagnino
Schrijver:
Karl May
Jaar:
1966
Alt. titels:
Viva Gringo, Legacy of the Incas
Genres:
Avonturenfilm
Landen:
Duitsland, Spanje, Italië, Bulgarije

op televisie

0 uitzendingen

Das Vermächtnis des Inka (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken