België 2002. Drama van Geoffrey Enthoven. Met o.a. Nathalie Stas, Winnifred Vigilante, Michael Philpot, Olivier Ythier en Fauve De Loof.

VPRO Cinema

Nathalie staat er na twee mislukte huwelijken weer alleen voor. Ze maakt zich op voor een vrijgezellenweekendje met haar vriendinnen en vindt zo een deel van haar jeugd terug, die ze te snel heeft moeten opgeven. De kinderen lijden echter zwaar onder de scheiding van hun ouders en begrijpen niet waarom ze voortdurend van thuis moeten veranderen. Beginnend regisseur Enthoven wilde oorspronkelijk een documentaire maken over de drama's die kinderen ondergaan bij echtscheidingen. Toen na veel research een van de 'onderwerpen' niet meer mee wilde werken, besloot Enthoven over te gaan op fictie met acteurs. Enthoven: 'Achteraf bekeken was een geacteerde documentaire het beste wat ik kon doen want als je echte situaties probeert uit te buiten [...] kom je eerder in het straatje van reality television in het genre van Big Brother en dat haat ik.' De bibberige digitale camera richtte zich dus uiteindelijk op de vrijheid eisende Nathalie (Stas), haar drie kinderen en twee exen. En de boodschap komt aan.

credits

Regie:
Geoffrey Enthoven
Cast:
Nathalie Stas, Winnifred Vigilante, Michael Philpot, Olivier Ythier, Fauve De Loof, Jean-Louis Leclerq, Winnie Vigilante
Scenario:
Geoffrey Enthoven
Productie:
Mariano Vanhoof, Colette Buchet-Charlet, C. Buchet-Charlet
Camera:
Gerd Schelfhout
Muziek:
Louis Devos, Das Pop
Jaar:
2002
Alt. titels:
Enfants de l'amour, Les, Childern of Love
Genres:
Drama, Documentaire
Trefwoorden:
Docudrama, Echtscheiding
Landen:
België

op televisie
0 uitzendingen

Les enfants de l'amour (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken