Finland/Frankrijk 2001. Familiefilm van Olli Saarela. Met o.a. Allu Tuppurainen, Maria Järvenhelmi, Samuli Edelmann, Peter Franzén en Kari Hietalahti.

VPRO Cinema

Tien jaar na de eerste R[KA3]OLLI-film een soort sequel. De wilde trollenhorde, afkomstig uit de woestijn, begint aan een volksverhuizing, en landt met hun scheepjes aan een vreemd strand. Verderop in de beboste streken van het noordelijke halfrond, wonen de elfen vredig in de wouden. De woeste aardmannetjes zorgen er voor de nodige chaos - een cultuurbotsing. Het lieftallige elfje Milli (J[KA3]arvenhelmi) vraagt zich af waarom beide gemeenschappen niet in pais en vree kunnen samenleven. Ze wordt verliefd op de knappe trol R[KA3]olli (Tuppurainen), maar ze vindt in eerste instantie geen begrip bij hem, omdat hij haar niet als zijn gelijke beschouwt, doch de liefde overwint. Het tamelijk na[KA3]ieve scenario van regisseur Saarela, Ilkka Y.L. Matila en Allu Tuppurainen is een pleidooi voor verdraagzaamheid (wellicht een illusie, maar toch blijven proberen). Behoorlijk gedaan en valt in de smaak bij de doelgroep. Het camerawerk is van Pini Hellstedt en Kari Sohlberg. In eigen land drievoudig bekroond met de Jussi prijs, maar dat is een thuiswedstrijd.

credits

Regie:
Olli Saarela
Cast:
Allu Tuppurainen, Maria Järvenhelmi, Samuli Edelmann, Peter Franzén, Kari Hietalahti, Kalle Holmberg, Hanna Karjalainen, Jussi Lampi, Peter Järvenhelmi
Productie:
Ilkka Y.L. Matila, Marko Röhr
Camera:
Pini Hellstedt
Muziek:
Tuomas Kantelinen
Jaar:
2001
Alt. titels:
Rollo and the Woods Sprite
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Finland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Rölli ja metsänhenki (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken