Frankrijk 2000. Komedie van Anne-Marie Etienne. Met o.a. Philippe Torreton, Amira Casar, Laura del Sol, Anny Duperey en Jacques Weber.

VPRO Cinema

Fransman [KA1]Eric (Torreton) werkt in de bouw in Praag en is daarmee niet helemaal gelukkig. Zijn grote liefde is niet zijn vrouw Anna (Savic), maar de cello, waarmee hij carri[KA2]ere wil maken en roem wil oogsten. Tegelijkertijd zien we Catherine (Casar) in Parijs worstelen met een zang- en songwriters loopbaan. Ze verknalt de ene auditie na de andere. Éric besluit naar de lichtstad terug te keren en Anna heeft het voor het nakijken. We begrijpen dit door de voice-over van het ongeboren kind in de schoot van Catherine. De rest afwachten, en vooral afzien tot de stukken in elkaar passen nadat de wegen elkaar diverse malen gekruist hebben. Het voorspelbare scenario van regisseuse Etienne is traag van tempo en de in eigen land populaire hoofdrollen Torreton en Casar zijn behoorlijk vermoeiend. Het camerawerk is van Alain Choquart.

credits

Regie:
Anne-Marie Etienne
Cast:
Philippe Torreton, Amira Casar, Laura del Sol, Anny Duperey, Jacques Weber, Pascal Légitimus, Pierre Cassignard, Raphaëlle Cambray, Marion Loran, Jean-Pierre Michael, Mila Savic, Ludwig Stephane
Productie:
Gérard Jourd'hui, Gaëlle Girre
Camera:
Alain Choquart
Muziek:
Roddy Julienne
Jaar:
2000
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantische komedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Tôt ou tard (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken