Denemarken/Zweden 2003. Thriller van Carsten Myllerup. Met o.a. Kristian Leth, Laura Christensen, Tuva Novotny, Jon Lange en Julie R. Ø lgaard.

VPRO Cinema

Op de party aan het einde van het schooljaar pleegt Sofie (Sand Michelsen), de jongere zus van de negentien-jarige Christian (Leth) zelfmoord. Iedereen staat voor een raadsel. Het leven gaat echter gewoon door en twee weken later nodigt Trine (Christensen) Christian, Mark (Lange), Anja ([KL24]lgaard) en Jannick (Jandorf) uit om midzomer in het vakantiehuis van haar ouders in de bossen in Zweden te vieren. Trine en Christian brengen zelfs samen de nacht door in bed! De volgende morgen vindt Christian in de auto de sleutelbos van Sofie en als hij de lichten van de auto wil uitschakelen gaan ze vanzelf weer aan. Hij gooit tenslotte de sleutelhanger in het meer, maar de ochtend daarop ligt hij weer in de auto. `s Nachts hoort hij een kind schreeuwen, maar niemand gelooft hem. In het huis van de buren Persson (Oscarsson) vindt hij een hoed van Sofie en hoort hij dat het kleinkind van Persson spoorloos is verdwenen. Linn (Novotny), die in de winkel van sinkel in het dorp werkt, wordt uitgenodigd voor de midzomerparty. Bij Linn vindt Christian begrip en ook zij gelooft dat Sofie aanwezig is, en wellicht een vreselijk geheim zal onthullen. Het scenario van Rasmus Heisterberg is veel te praterig en het camerawerk van Rasmus Videbæk in breedbeeld was een slechte keuze, want het lukt soms helemaal niet om het beeld te vullen, maar debuterend regisseur Myllerup zorgt af en toe voor een aantal angstaanjagende beeldreeksen, enthouisast geholpen door zijn aantrekkelijke, jonge rolverdeling. Misschien lukt het hem om de volgende keer een betere griezelfilm te brengen, deze gaat onderuit door zijn gebrek aan ervaringen en te weinig spanning.

credits

Regie:
Carsten Myllerup
Cast:
Kristian Leth, Laura Christensen, Tuva Novotny, Jon Lange, Julie R. Ø lgaard, Nicolai Jandorf, Lykke Sand Michelsen, Per Oscarsson, Jesper Hyldegaard
Productie:
Tomas Hostrup-Larsen, Rasmus Thorsen, Tomas Eskilsson, Johan Fälemark, Peter Hiltunen
Muziek:
Søren Hyldgaard
Jaar:
2003
Alt. titels:
Midsommar
Genres:
Thriller, Horror, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Spoken & geesten, Occultisme
Landen:
Denemarken, Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Midsommer (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken