Duitsland 1999. Romantiek van Jan Ruzicka. Met o.a. Peter Sattmann, Saskia Vester, Sabrina Rattay, Paul Herwig en Roman Rossa.

VPRO Cinema

Binnenhuisarchitecte Marie (Vester) heeft altijd de kost verdiend, terwijl echtgenoot Jakob (Sattmann) als huisman voor de opvoeding van hun dochter Emma (Rattay) heeft gezorgd. Jakob beschikt ruimschoots over vrije tijd. Die heeft hij veelvuldig benut voor een vluchtige romantische relatie. Zijn nieuwste vlam is Hilde M[KA3]uller-Bensheim (Harbort) en hij vermoedt niet dat Hilde een grote opdracht te vergeven heeft. Als Marie die opdracht niet binnenhaalt, vliegt ze er uit. Ondertussen wil de inmiddels volwassen geworden Emma trouwen met stijve hark Frank (Herwig). Zowel Maria als Jakob fronsen de wenkbrouwen over haar burgerlijke keuze. Hoewel ze fors onder druk staat, neemt Marie een jonge minnaar - de gelukkige is Raphael (Rossa). Ondanks zijn schuinsmarcheerderij is Jakob diep gekwetst als Marie hem bekent, verliefd te zijn op Raphael. Jakob besluit zijn huwelijk te redden temidden van zoveel tumult en wendt daarbij originele, onverwachte middelen aan. Het scenario van Hannah Hollinger is een onbenullige relatiekomedie met de romantiek als middelpunt. De midlifecrisis van de ontrouwe echtelieden is er aan de haren bijgesleept. Het geheel wordt gered door het fatsoenlijke spel over onfatsoenlijk gedrag. Het camerawerk is van Michael Heiter.

credits

Regie:
Jan Ruzicka
Cast:
Peter Sattmann, Saskia Vester, Sabrina Rattay, Paul Herwig, Roman Rossa, Christine Harbort, Conelia Lippert, Teresa Harder
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Michael Heiter
Muziek:
Franz Bartzsch
Jaar:
1999
Alt. titels:
Schräge Familie, Eine
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantische komedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Eine schräge Familie (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken