Duitsland 2004. Misdaad van Lars Becker. Met o.a. Katharina Böhm, Armin Rohde, Minh-Khai Phan-Thi, Ken Duken en Christian Redl.

VPRO Cinema

Weinig orthodoxe commissaris Bo `Erich` Erichsen (Rohde) krijgt het aan de stok met de baas van interne zaken Kramer (M[KA3]ohring) als hij met zijn team jacht maakt op de genadeloze schurk Santini (Durmaz) met nauwelijks toelaatbare opsporingstechnieken. Het team bestaat uit Paula Bloom (B[KA3]ohm), Teddy Schrader (Duken) en Mimi Hu (Phan-Ti). Santini is ongeneeslijk ziek en heeft daarom niets meer te verliezen en wil voor de toekomst van zijn tien-jarige zoon zorgen. Zijn zoon is door Kramer en zijn vrouw geadopteerd toen hij achter de tralies zat, en zijn ex-vrouw (Garat) hem afstond aan de kinderloze Kramers. Er is echter een probleempje, noch Kramer, noch zijn labiele vrouw Claire (Kling) beseffen dat zij een 'relatie' hebben met Santini. Het scenario van regisseur Becker is een verhaaltje van niks, maar veel wordt goed gemaakt door de geroutineerde, goed geoliede rolverdeling. Het camerawerk is van Wedigo von Schultzendorff.

credits

Regie:
Lars Becker
Cast:
Katharina Böhm, Armin Rohde, Minh-Khai Phan-Thi, Ken Duken, Christian Redl, Wotan Wilke Möhring, Anja Kling, Ercan Durmaz, Jasmin Gerat, Axel Prahl
Camera:
Wedigo von Schultzendorff
Muziek:
Frank Wulff, Stefan Wulff, Hinrich Dageför
Jaar:
2004
Alt. titels:
Vatertag
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Nachtschicht - Vatertag (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken