Denemarken/Zweden 2000. Komedie van Natasha Arthy en Marcus Olsson. Met o.a. Stefan Pagels Andersen, Sidse Babett Knudsen, Thomas Bo Larsen, Peter Frödin en Sebastian Jessen.

VPRO Cinema

'Waarom heb je een film over mij gemaakt?!' Op die vraag schijnt de Deense regisseuse Arthy regelmatig te moeten antwoorden onder druk van pubers. Haar Mirakel gaat over een doorsnee tiener met problemen. 'Moeder is depressief, ik ben vreselijk verliefd en - hoe miniem dit ook mag lijken - ik ben de enige van de klas die nog geen schaamhaar heeft!' luidt de wanhoopskreet van hoofdpersoon Dennis. Zijn pa is ook nog dood, geen wonder dat Dennis meer vloekt dan gewoon praat. Dan verschijnt er een engel. Hij lijkt verdomd veel op pa en verleent Dennis de macht om mirakels te verrichten, op voorwaarde dat hij stopt met vloeken... Mirakel, een bewerking van een theaterstuk, is een bonte, komische musical met een stipt gevoel voor wat de jeugd van het nieuwe millennium bezighoudt. Arthy's debuut veroverde stormenderhand de bioscopen van Denemarken en won veel prijzen op kinderfilmfestivals.

credits

Regie:
Natasha Arthy, Marcus Olsson
Cast:
Stefan Pagels Andersen, Sidse Babett Knudsen, Thomas Bo Larsen, Peter Frödin, Sebastian Jessen, Stephania Potalivo, Sevik Perl, Olaf Nielsen, Signe Fabricius, Mette Berggreen, Andreas Andersen, Regitze Stenderup, Sasia Mølgaard, Magnus Rudbech, Anna Wallander, Magnus Krepper, Göran Graffman, Brasse Brännström, Stephanie Potalivo, Sevic Zeev Perl
Scenario:
Kim Fupz Aakeson
Productie:
Morten Kaufmann, Brigitte Hald, Birgitte Hald
Camera:
Eric Kress
Muziek:
Kaare Bjerkø, Frithjof Toksvig
Jaar:
2000
Alt. titels:
Engel für Dennis P., Ein
Genres:
Komedie, Musical, Fantasy, Familiefilm, Korte film
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm, CinekidKlapper, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Denemarken, Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Mirakel (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken