Verenigd Koninkrijk 2004. Mysterie van Edward Bennett en Brian Stirner. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Lesley Vickerage, Peter Egan en Gabrielle Drake.

VPRO Cinema

Als Lynley (Parker) terugkeert naar Howenstow voor zijn verloving met Lady Helen Clyde (Vickerage) gebeurt er in de buurt een moord. Het slachtoffer is Mick Cambrey (Burns), een winkelier. Het spoor leidt naar diens schoonvader John Penellin (Duttine), de rentmeester van Howenstow. Uiteraard kunnen Lynley en Havers (Small) de verleiding niet weerstaan om de zaak te onderzoeken. Tegenover Helen excuseert Lynley zich door te zeggen dat de plicht roept, maar op zijn nieuwsgierigheid wordt een domper gezet als er rode draden lopen naar zijn broer Peter (Goode) en huisdokter Trenarrow (Egan), de minnaar van Lynley`s moeder, Lady Asherton (Drake). Omdat zijn vader indertijd nog leefde, heeft Lynley zijn moeder om die verhouding nooit bewonderd. Als de moordenaar is ontmaskerd, beleeft Havers niet bepaald een groots moment en Lynley evenmin. Het sfeervolle scenario van Valerie Windsor naar de roman van Elizabeth George gaat over schijnheligheid en de dubbele moraal, waarop de Britten een patent lijken te hebben. Parker en Small zijn als vanouds, voor hun vaste fans een festijn. Het camerawerk is van Graham Frake.

credits

Regie:
Edward Bennett, Brian Stirner
Cast:
Nathaniel Parker, Sharon Small, Lesley Vickerage, Peter Egan, Gabrielle Drake, Matthew Goode, Mali Harries, Nicholas Burns, John Duttine, Robert Whitelock
Productie:
Ruth Baumgarten, Pippa Harris, Jane Tranter, Rebecca Eaton, Julia Stannard
Camera:
Graham Frake
Muziek:
Robert Lockhart
Jaar:
2004
Alt. titels:
Inspector Lynley Mysteries: A Suitable Vengeance, The, Suitable Vengeance, A
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen