Zwitserland/​Italië 2000. Romantische komedie van Silvio Soldini. Met o.a. Licia Maglietta, Bruno Ganz, Marina Massironi, Giuseppe Battiston en Antonio Catania.

VPRO Cinema

Bitterzoet sprookje over een gedesillusioneerde huisvrouw (uitstekende rol van Maglietta) die langs de snelweg wordt vergeten door haar gezin en op zoek gaat naar haar eigen geluk in Venetië. Ze raakt bevriend met een suïcidale IJslandse ober (Ganz op zijn best), met een holistische schoonheidsspecialiste en met een anarchistische bloemenverkoper. Beneveld door muziek, dans en haar groeiende liefde voor de ober lijkt haar oude leventje een ver verleden. Ondertussen heeft haar man een loodgieter (Battiston) naar Venetië gestuurd om haar op te sporen. Het wonderlijke ensemble van personages, het verfrissende verhaal en de voortreffelijke dosering van poëtische komedie lanceren de film voorbij ieder superlatief.

credits

Regie:
Silvio Soldini
Cast:
Licia Maglietta, Bruno Ganz, Marina Massironi, Giuseppe Battiston, Antonio Catania, Felice Andreasi, Tatiana Lepore, Vitalba Andrea, Pierantonio Micciarelli
Scenario:
Doriana Leondeff, Silvio Soldini
Productie:
Daniele Maggioni
Camera:
Luca Bigazzi
Muziek:
Giovanni Venosta
Montage:
Carlotta Cristiani
Jaar:
2000
Alt. titels:
Bread and Tulips
Genres:
Romantische komedie, Experimenteel
Landen:
Zwitserland, Italië