Verenigde Staten 1998. Film noir van Jason Freeland. Met o.a. Michael Rooker, Kevin Corrigan, Selma Blair, Harold Gould en Brion James.

VPRO Cinema

Oneervol ontslagen bij de LAPD wegens dronkenschap brengt Fritz Brown (Rooker) zijn schaarse nuchtere momenten door als priv[KA1]e-detective in een afgetrapt kantoortje. Belangrijke zaken gaan steevast aan zijn neus voorbij; dus hij scharrelt maar wat rond. Daar lijkt verandering in te komen wanneer taxichauffeur Fat Dog Baker (Sasso) hem vraagt zijn zeventien- jarige zus Jane (Blair) van de ondergang te redden. De dikke bundel dollars waarmee hij zwaait, zijn het doorslaggevende argument voor Fritz om het geval aan te nemen. Jane leeft samen met de bejaarde Sol Kupferman (Gould), een vertrouweling van de maffia. Binnen de kortste keren stoot Fritz op Haywood Cathcart (James), het hoofd van de interne zaken van de LAPD, die zijn ontslag bewerkstelligd had. Haywood wenst heel duidelijk geen pottenkijkers. Heeft Haywood soms iets te maken met Sol? Een benauwende en beangstigende geschiedenis uit het sinistere wereldje van James Ellroy, die L.A. portretteert als een verzameling van smerige en decadente straten, waar je niet goed weet wie nu aan de goede kant van de wet staat. Rooker levert zijn beste prestatie sinds HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER. Sterk debuut van de talentvolle Freeland, die in zijn scenario Ellroy's sfeer uitstekend naar het scherm heeft vertaald. Het camerawerk is van Seo Mutarevic. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Jason Freeland
Cast:
Michael Rooker, Kevin Corrigan, Selma Blair, Harold Gould, Brion James, Brad Dourif, Valerie Perrine, Will Sasso, Tobin Bell, Jack Wallace, Big Daddy Wayne
Productie:
Tim Youd, David Scott Ruben
Camera:
Seo Mutarevic
Schrijver:
James Ellroy
Jaar:
1998
Genres:
Film noir, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Steden-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Brown's Requiem (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken