Duitsland 2004. Mysterie van Marco Serafini. Met o.a. Eva Habermann, René Steinke, Eva Pflug, Jürgen Hentsch en Ellen Schwiers.

VPRO Cinema

Leyla Bolton (Habermann) ontdekt na het overlijden van haar moeder dat ze toch nog familie heeft. Ze is de kleindochter van de zeer welgestelde Lady Adele Pemberton (Pflug), maar die beweert dat haar dochter al twintig jaar dood is. Leyla wordt met de nek aangekeken door Adele`s nicht Rachel Crawford (Pascal) en haar man Henry (Redmann), die hun erfenis in gevaar zien komen. Leyla leert Colin Sweetwater (Steinke) kennen en valt voor hem, terwijl ze al verloofd is met de sceptische Charles Turner (Fischer). Van de familiedokter Slater (Hentsch) hoort zij over een vloek die op de mannelijke nazaten van de Pembertons zou rusten, waardoor zij vroegtijdig sterven. Via de arts kan Leyla haar verwantschap aantonen, maar nu moet zij nog kiezen tussen Charles en Colin, die eveneens een vreselijk geheim met zich meedraagt. Het pad naar de erkenning van Leyla is moeizaam, maar het wordt in grote voldoening afgelegd. Het voorspelbare scenario van Marlis Ewald naar de gelijknamige roman van Barbara Wood bevat de juiste mix van geheimzinnigheid en romantiek en biedt een welkome afwisseling op de reeks Rosamunde Pilcher films, waaraan geen einde lijkt te komen. Het camerawerk van Bernd Neubauer is net zoals de rolverdeling onberispelijk voor zijn genre en er werd geheel en al gefilmd in Engeland. Liefhebbers kunnen er lekker voor gaan zitten. Speelt begin jaren 1920.

credits

Regie:
Marco Serafini
Cast:
Eva Habermann, René Steinke, Eva Pflug, Jürgen Hentsch, Ellen Schwiers, Bruno Eyron, Olivia Pascal, Erich Redmann, Florian Fischer, Stephanie Schonfield, Alex Lagarejos, Clive Flint, Matthew Morgan, Hamish Hamilton, Steven Coles, Barry Lee-Thomas, Alan Jones, Bronwen Summers
Muziek:
Andreas Slavik
Jaar:
2004
Alt. titels:
Lockruf der Vergangenheit
Genres:
Mysterie, Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen