Duitsland 2004. Mysterie van Stephan Meyer. Met o.a. Axel Prahl, Jan Josef Liefers, Friederike Kempter, Christine Urspruch en Mechthild Großmann.

VPRO Cinema

In de Aasee (bij M[KA3]unster) wordt het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Bij de autopsie stelt professor Karl- Friedrich Boerne (Liefers) vast dat zich in de maag truffels (3.500 euro per kilo) en exquise rode wijn bevinden. Frank Thiel (Prahl) onderzoekt de zaak en heeft problemen om haar identiteit vast te stellen. De studente Laura Schrott (Schleiff) heeft haar vriendin Solveig Helmh[KA3]ovel als vermist opgegeven. Een bezoekje aan boerin Monika Hanke-Helmh[KA3]ovel (Zech) en haar broer Sigbert (Kranzkowski) levert niets op. Solveigs man denkt dat zijn vrouw op vakantie is. en zich in Madeira bevindt. Dan komt de duistere Dr. Oleg Buykov (Zak) uit de Oekra[KA3]ine, die de dode als zijn vrouw Olga (Weis-Burgaslieva) identificeert. Thiele die onder grote druk staat van de officier van justitie Klemm (Großmann), wordt nu pas echt wantrouwig. Hij gelooft er geen snars van en gaat met hulp van zijn vriend Boerne verder snuffelen. Een volgende moord bewijst helaas dat ze het bij het rechte eind hebben. Het scenario van regisseur Meyer is als uitgewerkte karaktertekening van beide hoofdpersonages goed en is als ouderhoudende misdaadgeschiedenis geslaagd. Het camerawerk is van Michael Tötter. Aflevering 565. Werktitels: DAS ST. LAMBERTI-OPFER, WESTFÄLISCHER FRIEDE en LAMBERTI.

credits

Regie:
Stephan Meyer
Cast:
Axel Prahl, Jan Josef Liefers, Friederike Kempter, Christine Urspruch, Mechthild Großmann, Claus D. Clausnitzer, Rosel Zech, Karl Kranzkowski, Tanja Schleiff, Dirk Schoeden, Mark Zak, Marina Weis-Burgaslieva
Productie:
Katrin Kuhn, Gisela Marx, Gabriele Goiczyk, Lutz Weidlich, Helga Poche
Camera:
Michael Tötter
Jaar:
2004
Alt. titels:
Mörderspiel, St. Lamberti-Opfer, Das, Westfälischer Friede, Lamberti
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Mörderspiel (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken