Verenigde Staten 1999. Sciencefiction van John Terlesky. Met o.a. Ice-T, Suzy Amis, Mario Van Peebles, Coolio en Linden Ashby.

VPRO Cinema

Goedkope kloon van Armageddon of Deep Impact. Een meteoriet slaat in op aarde en verwoest een Zuid-Amerikaans dorpje. Een nog grotere meteoriet, die op weg is, zal de aarde hoogst waarschijnlijk vernietigen. De Amerikaanse president - wie anders - reageert verkeerd op het naderende onheil en generaal Meech (Gail) doet een beroep op Dr. David Corbett (Ashby) om met het door hem ontwikkelde wapensysteem Thor de alles vernietigende ramp te voorkomen. Ondertussen meent sekteleider Thomas Payne (Van Peebles) dat het Gods wil is en dat die moet geschieden. Hij neemt Corbett gevangen. Knappe FBI-agente Jeanine Tyrell (Amis) wordt aangezocht om Corbett te bevrijden en Payne te pakken. Daarvoor heeft zij hulp nodig van schurk Matthew Reese (Ice-T), de enige die weet waar Payne kan uithangen. Het voorspelbare scenario van William Carson bevat het overbekende verhaaltje, dat iedere genreliefhebber in zijn slaap kan schrijven. Hoewel je niet kunt beweren dat er slecht gespeeld wordt, valt er aan deze fatsoenlijk uitgevoerde film, zelfs als tijdsdoder, niet veel plezier te beleven omdat hij gewoonweg niet boeiend is. Het camerawerk van Maximo Munzi ziet er behoorlijk uit.

credits

Regie:
John Terlesky
Cast:
Ice-T, Suzy Amis, Mario Van Peebles, Coolio, Linden Ashby, Max Gail, Mark Deakins, James Eckhouse, David Wells, Shireen Crutchfield, Dartanyan Edmonds, Larry Poindexter
Productie:
Lisa M. Hansen, Paul Hertzberg
Camera:
Maximo Munzi
Muziek:
Joseph Williams
Montage:
Daniel Duncan
Schrijver:
William Carson
Jaar:
1999
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Judgment Day (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken