Verenigde Staten 2002. Horror van Richard Friedman. Met o.a. Diane Ladd, John Savage, Alexandra Paul, Rachel Hunter en Gene Bicknell.

VPRO Cinema

Gloria (Hunter) en Jack (Terra) ontdekken in de landbouwschuur op het land van hun tante Helen (Ladd) een man, Witt Hampton (Bicknell). Ze houden hem voor een geestverschijning, maar in werkelijkheid is hij een ontsnapte gevangene, die gezocht wordt door de overijverige, maar niet al te snuggere sheriff Burns (Savage). Het voorspelbare, sentimentele scenario van Gene Bicknell en Darrel Campbell doet denken aan de veel betere Engelse zwart-witfilm van ruim dertig jaar geleden WHISTLE DOWN THE WIND van Bryan Forbes. Het spel van de jonge kinderen is aardig, Ladd is goed, maar Savage zit duidelijk in de verkeerde film. Het camerawerk is van Mark Woods.

credits

Regie:
Richard Friedman
Cast:
Diane Ladd, John Savage, Alexandra Paul, Rachel Hunter, Gene Bicknell, Scott Terra, Nicolette Little, Patrick Labyorteaux, John Enos, Kellen DeRuy, Dion DeRizzo, David Jack De Ruy, Tim Halpin, Eddie Driscoll, Steve Nave, Larry Udy, Petri Hawkins-Byrd
Productie:
Lesli A. Masoner, Thomas A. Walsh, Darrel Campbell, Gene Bicknell, Marshall J. Nord
Camera:
Mark Woods
Muziek:
Michael Giacchino
Jaar:
2002
Genres:
Horror, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Spoken & geesten, Jeugdfilm, Amusement voor kinderen, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Redemption of the Ghost (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken