Zuid-Korea 2002. Drama van Park Chan-ok. Met o.a. Park Hae-il, Bae Jong-ok, Mun Seong-geun, Seo Yeong-heui en Son Jeong-hwan.

VPRO Cinema

De jonge, wat timide Won-Sang krijgt een baan bij een tijdschrift. De hoofdredacteur die hij daar leert kennen is de veel meer door de wol geverfde man die juist Won-Sangs geliefde heeft afgepikt. Er ontstaat een curieuze relatie tussen beide mannen. De kijker verwacht dat het Won-Sang te doen is om wraak. Maar is dat zijn motief? En welke rol speelt de in de titel genoemde jaloezie? De eerste lange speelfilm van de Zuid-Koreaanse Park Chan-Ok werd in eigen land al onderscheiden als beste debuut en vervolgens op het filmfestival Rotterdam bekroond met de VPRO Tiger Award. In rustige, fraai geënsceneerde beelden vertelt de regisseur met knappe dialogen en uitstekende acteurs een intrigerend verhaal. Het sterkste punt is misschien wel het feit dat de kijker lange tijd geen idee heeft welke kant het op zal gaan.

credits

Regie:
Park Chan-ok
Cast:
Park Hae-il, Bae Jong-ok, Mun Seong-geun, Seo Yeong-heui, Son Jeong-hwan, Gong Ho-seok, Min Bok-gi, Lee Jin-suk, Kim Ggoch-bi, Choi Jin-yeong, Park Hae-il, Bae Chong-ok, Mun Seong-kun
Scenario:
Park Chan-ok
Productie:
Peter Kim, Shim Jae-myeong, Shin Chang-gil, Lee Eun
Camera:
Park Yong-su, Park Yong-su
Muziek:
Jeong Hun-yeong
Montage:
Park Chan-ok
Jaar:
2002
Alt. titels:
Jiltuneun naui him
Genres:
Drama, Komedie, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Relatiekomedie, Wraakfilm
Landen:
Zuid-Korea

op televisie
0 uitzendingen

Jealousy Is My Middle Name (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken