Verenigd Koninkrijk 2003. Mysterie van Brian Stirner. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Robert Whitelock, Lesley Vickerage en James Hazeldine.

VPRO Cinema

De tien-jarige Charlotte (Freegard) van het eerzuchtige lagerhuislid Eve Bowen (Okonedo) is ontvoerd. Eve verdenkt haar ex-minnaar Dennis Luxford (Hazeldine) ervan. Hij is de hoofdredacteur van een conservatieve krant, getrouwd en de onwettige vader van Charlotte. Maar Dennis krijgt een dreigbrief, waarin ge[KA3]eist wordt, dat hij op de voorpagina in een artikel vermeldt dat hij een onechte dochter heeft. Eve vraagt Lady Helen Clyde (Vickerage) haar te helpen, omdat zij als profielschetser werkt. Het is te laat: Charlotte is al dood. Leo (Friend), de wettige zoon van Luxford is ook ontvoerd. Inspector Lynley (Parker) en sergeant Havers (Small) worden bij de zaak geroepen en ontrafelen een complexe samenzwering om de regering ten val te brengen. Voor de ware liefhebbers van The Prince (Parker) and The Pauper (Small). Kijkers met minder geduld, die niet om alle standsverschillen talen, geven hun portie liever aan Fikkie. Het scenario is van Francesca Brill naar de roman van Elizabeth George. Het camerawerk is van John McGlashan.

credits

Regie:
Brian Stirner
Cast:
Nathaniel Parker, Sharon Small, Robert Whitelock, Lesley Vickerage, James Hazeldine, Joseph Friend, Sophie Okonedo, Natalie Freegard, Clint Dyer
Scenario:
Francesca Brill
Productie:
Ruth Baumgarten, Pippa Harris, Jane Tranter, Rebecca Eaton, Julia Stannard
Camera:
John McGlashan
Muziek:
Robert Lockhart
Schrijver:
Elizabeth George
Jaar:
2003
Alt. titels:
Inspector Lynley Mysteries: In the Presence of the Enemy, The, In the Presence of the Enemy
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen