Verenigde Staten 2000. Drama van Christopher Leitch. Met o.a. John Heard, Peter Coyote, Brittney Irvin, Babs Chula en Ingrid Thomas.

VPRO Cinema

Muriel Davidson (Baxter) heeft net een roman gepubliceerd over een psychopaat, die levensgevaarlijk is voor iedereen die met hem in contact treedt. De dramatische ontwikkeling betreft een vrouw die een intieme relatie met hem opbouwt. Het boek staat op de bestsellerlijst en brengt de fantasie van de schrijfster op hol. Ondanks de goede raad van haar man Bill (Heard), een tv- producent, zoekt ze contact met de enge misdadiger Don Wigulow (Coyote). Ze laat zich verleiden tot een affaire, die voor haar - gelukkig maar - niet tragisch eindigt. De film is gebaseerd op de echte geschiedenis van Davidson, die w[KA1]el tragisch afliep: ze bekocht haar gewaagde relatie met de dood. De echte Muriel woonde in het zonnige Californi[KA3]e en deze in British Columbia in Canada, dat moet doorgaan voor de staat Washington (dat kan best overigens). De hoofdrollen zijn van kaliber, maar omdat ze stuk voor stuk al zo vaak soortgelijke rollen hebben gespeeld, bevat de film geen enkele verrassing en is hun spel niet bepaald fris. Het scenario van Nevin Schreiner is pure routine voor een tv-film met het 'sensationele' verhaal-van-de-week. Het camerawerk van Ron Orieux ziet er verschrikkelijk mooi uit en de muziek van Pray for Rain klinkt goed.

credits

Regie:
Christopher Leitch
Cast:
John Heard, Peter Coyote, Brittney Irvin, Babs Chula, Ingrid Thomas, Klodeyne Rodney, Joe Maffei, Adam Harrington, Keith Gordey, Nicole Leroux, Kristina Matisic, Meredith Baxter
Productie:
Deborah Gabler, Dick Berg, Allan Mercil, Kirt Eftekhar
Muziek:
Pray for Rain
Jaar:
2000
Alt. titels:
Wednesday Woman, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Wednesday Woman (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken