Verenigde Staten 2001. Drama van Lloyd Kramer. Met o.a. Elisabeth Shue, Martin Donovan, James Rebhorn, Conchata Ferrell en Viola Davis.

VPRO Cinema

Isabelle Goodrow (Shue) is een weduwe, die op de administratie werkt van een fabriek. Ze is een godvrezende, gelovige vrouw, die haar intelligente, zestien-jarige dochter Amy (Hall) overdreven beschermt. Isabelle bewaart een zekere afstand tot haar collega`s op het werk, die over het huishouden en hun liefdesleven praten. Ze denkt dat Amy, die van gedichten houdt, zich voor haar moeder schaamt. Als ze hoort dat er in de buurt jonge vrouwen verdwenen zijn, wordt ze nog ongeruster dan ze al is. Dan ontdekt ze tot haar ontsteltenis dat Amy een verhouding is begonnen met de nieuwe wiskundeleraar Peter Robertson (Donovan). Dit vormt de gelegenheid voor Isabelle om eindelijk uit haar schulp te kruipen. Sterke film, die vooral boeit door geloofwaardige personages in het scenario van regisseur Kramer naar de roman van Elizabeth Strout en het uitstekende spel van de hoofdrollen. Het camerawerk is van Eric Edwards. Speelt in 1971 in New England.

credits

Regie:
Lloyd Kramer
Cast:
Elisabeth Shue, Martin Donovan, James Rebhorn, Conchata Ferrell, Viola Davis, Marylouise Burke, Amy Wright, Ann Dowd, Stephi Lineburg, Matt Lutz, Caroline Kava, Barbara Garrick, Aubrey Dollar, Ashton Lunceford, Danielle Durso, Brett Kelley, Karen Kirschenbauer, Dave Cohen, David Silverthorn, Chrissy Lucas, Terry Serpico, Peter Jurasik, Lucia Forte, Helen Baldwin, Joyce Bowden, Hanna Hall
Scenario:
Lloyd Kramer
Productie:
Doro Bachrach, Oprah Winfrey, Kate Forte
Camera:
Eric Edwards
Muziek:
Ernest Troost
Schrijver:
Elizabeth Strout
Jaar:
2001
Alt. titels:
Amy and Isabelle, Amy & Isabelle
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Psychologisch drama, Familiefilm, Moeder en dochter drama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen