Duitsland 1990. Mysterie van Pete Ariel. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Franz Boehm, Diether Krebs en Ronald Nitschke.

VPRO Cinema

Bij een nachtelijke overval in de haven van Hamburg wordt de chauffeur van een vrachtwagen gedood, maar de bijrijder Karl Wollek (Krebs) overleeft. Hij kan wegvluchten omdat het donker is, en besluit over het voorval te zwijgen, want hij vreest voor zijn leven. De killers zitten hem inmiddels op de hielen en naar de politie kan hij niet gaan, omdat hij vervroegd uit de gevangenis is ontslagen. Vertwijfeld wendt hij zich tot zijn reclasseringsambtenaar Maurer (Boehm), de enige persoon die hij vertrouwt. Zo komen de goedhartige Maurer en de bange Wollek in een maalstroom van misdadige intrige terecht waarvan zij de omvang niet overzien. Hauptkommissar Stoever (Krug) en Hauptkommissar Brockm[KA3]oller (Brauer) slagen er met moeite in orde op zaken te stellen in een complex geval, dat de illegale export van een ontstekingsmechanisme voor een kernwapen betreft. Het scenario van Detlef Müller is te langzaam en te aarzelend opgebouwd. De rollen zijn echter goed ingevuld. Aflevering 233.

credits

Regie:
Pete Ariel
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Franz Boehm, Diether Krebs, Ronald Nitschke, Heinz-Werner Kraehkamp, Guntbert Warns, Hans Putz, Erich Will, Eleonore Weisgerber, Thomas Naumann, Werner Schwuchow
Jaar:
1990
Alt. titels:
Zeitzünder
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Zeitzünder (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken