Duitsland 1991. Mysterie van Ilse Hofmann. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Christine Merthan, Florian Dreyer en Chiem van Houweninge.

VPRO Cinema

Kriminalhauptkommissar Schimanski (George) gaat op een zondagmorgen schaatsen met zijn collega Thanner (Feik). Als hij een gewaagde manoeuvre uithaalt, glijdt hij uit en gaat op zijn bek. Hij stuit daarbij op het stoffelijk overschot van een meisje. Bij de sectie in het gerechtelijk laboratorium blijkt, dat zij het slachtoffer van een verkrachting was. Niemand vermist een kind van die leeftijd; Schmimanski en Thanner moeten de nodige moeite doen om haar identiteit te achterhalen. Ze vinden haar moeder, Frau Czermak (Merthan), die onlangs weduwe is geworden, en op het punt staat een zenuwinstorting te krijgen. Ze heeft nog een kind, Markus (Dreyer), die in een tehuis zit en zwaar toegetakeld is. Hij zwijgt in alle talen. Bij hun verdere onderzoek slagen Schimanski en Thanner erin een netwerk van kinderprostitutie op te rollen. Het scenario is van Gabi Pauler en Hartmut Grund. Sommige Duitse tv-critici bestempelden deze TATORT-SCHIMANSKI episode als een 'zeer vrouwelijke Krimi'... Omdat kindermishandeling centraal staat? Omdat het verhaal de realiteit op de hielen zit? Aflevering 250.

credits

Regie:
Ilse Hofmann
Cast:
Götz George, Eberhard Feik, Christine Merthan, Florian Dreyer, Chiem van Houweninge, Wolf-Dietrich Sprenger, Wolfgang Reichmann, Saskia Vester, Hansa Czypionka
Scenario:
Gabi Pauler
Productie:
Helga Poche
Jaar:
1991
Alt. titels:
Kinderlieb, Tatort - Kinderlieb
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen