Duitsland 2003. Drama van Kai Wessel. Met o.a. Dagmar Manzel, Gabriela Maria Schmeide, Filip Peeters, Amelie Kiefer en Hans Korte.

VPRO Cinema

De 42-jarige, alleenstaande Manja Gr[KA3]uneberg (Manzel) is bouwkundig ingenieur. Ze zorgt voor haar puberende dochter Miriam (Kiefer) en haar bejaarde vader Albert (Korte). Ze is hard aan vakantie toe en grijpt de kans met beide handen aan als ze wordt uitgenodigd om haar getrouwde vriendin van vroeger Uta Even (Schmiece) in IJsland te bezoeken. Daar ontmoet ze Uta`s zwager Ragnar (Peeters) en het tweetal beleeft een mooie, onvergetelijke romance. Dan ontdekt Manja een paar knobbeltjes op haar borst en een borstafzetting dreigt. Thuis kan ze er niet over spreken, want Miriam en Albert hebben hun eigen 'grote' problemen, die al haar aandacht opeisen, terwijl ze verwachten dat Manja voor hen klaar staat. Als Ragnar lucht krijgt van het geheel, reageert hij afwijzend. Zou het zo blijven en zou Manja's wereld definitief instorten? Pure damessoap, maar toch wel enige graden beter dan de eenheidswordt van Rosamunde Pilcher. Redelijke spelprestaties en opnames op locatie verheffen dit tranendal met aanvaardbare afloop tot een zeker niveau. Het scenario is van Beate Langmaack, een genrespecialiste. Het camerawerk is van Holly Fink.

credits

Regie:
Kai Wessel
Cast:
Dagmar Manzel, Gabriela Maria Schmeide, Filip Peeters, Amelie Kiefer, Hans Korte, Hjalmar Hjalmarsson, Benedikt Kristjansson, Paul Herwig
Scenario:
Beate Langmaack
Productie:
Gabriela Sperl
Camera:
Holly Fink
Jaar:
2003
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Soap opera, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Leben wäre schön (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken