Duitsland 2002. Thriller van Christian Görlitz. Met o.a. Suzanne von Borsody, Jürgen Vogel, Sylvester Groth, Oliver Stokowski en Christian Redl.

VPRO Cinema

De 45-jarige Ella Jansen (Von Borsody) is psychologe in de gevangenis van Wei[KL29]enburg, waar zware misdadigers vastzitten. Als dubbele moordenaar Heiner Lienau (Stokowski) iemand in gijzeling neemt, haalt zij hem over om haar in gijzeling te nemen inplaats van die andere persoon. Ze bepraat Heiner om de zaak op te geven en op het moment dat ze hem zover heeft, bestormt de SEK de gevangenis. De in het nauw gedreven Heiner voelt zich verraden en verkracht uit wraak Ella, die desondanks Heiner weet te bewegen tot overgave nadat hij geld en een vluchtauto ter beschikking had gekregen. In plaats dat Ella als de heldin van de dag wordt gevierd, wordt zij door het slijk gehaald als de gevangenisdirectie de SEK prijst en haar bestempelt als de sloerie van het gevang. Ella ontdekt dat het om een machtsstrijd gaat tussen het ministerie van justitie en het gevangeniswezen. Zij besluit zich schrap te zetten en aan haar rehabilitatie te werken. Ze haalt na een keiharde strijd tenslotte haar gelijk. Het scenario van regisseur Görlitz en Uta König is gebaseerd op een waar gebeurd voorval uit 1996. De film wordt met verve vertolkt door Von Borsody, gesteund door sterke bijrollen. Het camerawerk is van Johannes Geyer.

credits

Regie:
Christian Görlitz
Cast:
Suzanne von Borsody, Jürgen Vogel, Sylvester Groth, Oliver Stokowski, Christian Redl, Martin Brambach, Josef Ostendorf, Imogen Kogge, Dieter Mann, Ralph Herforth
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Johannes Geyer
Muziek:
Matthias Thurow
Jaar:
2002
Alt. titels:
Geisel, Die
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Politiek, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Geisel (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken