Duitsland 2002. Misdaad van Kai S. Pieck. Met o.a. Tobias Schenke, Sebastian Urzendowsky, Ulrike Bliefert, Walter Gontermann en Jürgen Christoph Kamcke.

VPRO Cinema

In 1962 misbruikte de vijftien-jarige J[KA3]urgen Bartsch (Urzendowsky) voor het eerst een minderjarige jongen, die hij na de verkrachting vermoordde. Toen hij negentien was en vier slachtoffers had gemaakt, werd hij gepakt en na zijn proces ingesloten in een psychiatrische inrichting. Inmiddels is hij 26 jaar (nu gespeeld door Schenke) en hij wordt gefilmd tijdens een therapiesessie, waarbij de kijker in de vorm van flashbacks geconfronteerd wordt met de zedenmisdrijven en probeert te begrijpen, wat er in de dader omgegaan moet zijn. Ook neemt hij de kijker mee naar zijn jeugd in de jaren 1950, waar de oorzaak voor zijn gedrag gevonden moet worden. Het scenario van regisseur Pieck bevat redelijk zware kost, maar wie het interesseert, krijgt een bijzonder exposé over een zieke ziel. Behoorlijke spelprestaties. Het camerawerk is van Egon Werdin.

credits

Regie:
Kai S. Pieck
Cast:
Tobias Schenke, Sebastian Urzendowsky, Ulrike Bliefert, Walter Gontermann, Jürgen Christoph Kamcke, Sebastian Rüger, Roland Riebeling, Stephan Szasz
Camera:
Egon Werdin
Jaar:
2002
Alt. titels:
Leben lang kurze Hosen tragen, Ein
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama, Docudrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen