Egypte/Frankrijk 1999. Komedie van Yousry Nasrallah. Met o.a. Bassem Samra, Ahmed Fouad Selim, Abla Kamel, Roschdy Zem en Inês De Medeiros.

VPRO Cinema

Ali (Samra) heeft in Cairo een boekhoudopleiding met goed gevolg afgelegd, maar zijn hart gaat uit naar het theater. Zijn vader (Selim) wil dat hij naar Saoedi-Arabi[KA3]e gaat om er werk te vinden. In plaats daarvan gaat hij naar Frankrijk, waar hij illegaal verblijft, in de hoop zijn wens te kunnen vervullen. Hij ontmoet Roschdy (Zem), die hem helpt aan een onderkomen en valse papieren. In plaats van het voetlicht op de b[KA3]uhne komt Ali in de schijnwerpers van de ring van het illegale bokscircuit. Hij begrijpt niet meteen dat hij slechts moet schaduwboksen voor getruceerde matches, belandt daarom in het ziekenhuis, waar geconstateerd wordt dat hij aan geheugenverlies lijdt. Als hij is hersteld, keert hij terug naar zijn vader en moeder Bannoura (Kamel), een paar ervaringen rijker: hij meent dat alle grote steden op elkaar lijken en dat hij net zo goed in Cairo zijn idealen kan bereiken. Het spel is gevoelig en de film tot op zekere hoogte poëtisch, maar de productiekwaliteiten laten enigszins te wensen over. Geschikt voor kijkers die kennis willen maken met literaire verfilmingen uit den vreemde. Het scenario is van regisseur Nasrallah, Claire Denis en Nasser Abdel-Rahmane. Het camerawerk is van Samir Bahzan. Stereo.

credits

Regie:
Yousry Nasrallah
Cast:
Bassem Samra, Ahmed Fouad Selim, Abla Kamel, Roschdy Zem, Inês De Medeiros, Amr Saad, Basma Ahmad, Sarry El-Naggar, Mess Hatou, Seif Abdel-Rahmane, Atteya Ouess, Zaki Abdel Wahab, Ahmed Azmi
Scenario:
Yousry Nasrallah
Productie:
Marianne Khoury, Gabriel Khoury, Humbert Balsan
Camera:
Samir Bahzan
Jaar:
1999
Alt. titels:
Medina, El, La Ville, Ville, La, City, The, Stadt, Die
Genres:
Komedie, Drama, Sportfilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Sociaal drama, Boksdrama
Landen:
Egypte, Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

El Medina (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken