Verenigde Staten 1997. Drama van Will Geiger. Met o.a. Gregg Rainwater, Robert Caso, Troy Fazio, Mark Matheisen en Vaughn Roberts.

VPRO Cinema

De inmiddels volwassen high school-vrienden Noah (Rainwater), Schwartz (Caso), Jeb (Fazio) en Lance (Matheisen) ontmoeten elkaar weer als ze Bob (Roberts) in het ziekenhuis opzoeken. Bob, kaal door de chemotherapie, lijdt aan leukemie en is ten dode opgeschreven. Ze praten met elkaar over hun glorieuze surfdagen uit hun schooldagen. Ze vragen of Bob wil meegaan naar Baja in Mexico om nog voor een laatste keer van de ultieme golf te genieten, maar hij wil er niet van weten. Hij voelt zich niet op zijn gemak met zijn uiterlijk. Dan ontvoeren ze hem en scheren hun hoofden kaal uit solidariteit en begeven zich op weg naar Mexico in hun bont beschilderde ambulance. Een buddy-film met een gedoemde afloop, die echter door debuterend regisseur Geiger heel positief is gebracht. Zijn regie is beter dan zijn sentimentele scenario, maar de parallel met de dolfijnen is een vondst. De spelprestaties in dit ensemblestuk zijn verfrissend en overtuigend.

credits

Regie:
Will Geiger
Cast:
Gregg Rainwater, Robert Caso, Troy Fazio, Mark Matheisen, Vaughn Roberts, Brian Brophy, Natasha Ivanova, Beth Bates, Jenna Bodnar, Nancy Wolfe
Productie:
Will Geiger, Franco Zacchia, Michela Conti, Jon Kuyper, Peter Yuval
Camera:
Harris Done
Muziek:
Sean Murray
Jaar:
1997
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Surf 'n beachfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Ocean Tribe (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken