Duitsland 2003. Drama van Christine Kabisch. Met o.a. Maren Kroymann, Walter Kreye, Ruth-Maria Kubitschek, Andrea Bürgin en Laura Maire.

VPRO Cinema

Bij het voorbereiden van het feest ter gelegenheid van hun twintig-jarige huwelijk ontdekt archeologe Maria Hanser (Kroymann) dat haar huwelijk met Jo (Kreye), die eveneens archeoloog is, toch niet louter en alleen uit rozengeur en maneschijn bestond. Ze vermoedt plotseling dat hij al jarenlang een affaire heeft met een Engelse collega. Als ze al haar moed verzameld heeft en Jo met de feiten confronteert, ontkent hij dit glad en speldt haar een aannemelijke uitleg van haar misverstand op de mouw. Maria gelooft hem, maar tijdens het feest beseft ze dat ze bedot is. Tot het einde toe probeert het scenario van Edda Leesch de kijker in spanning te houden over wat Maria besluit wat haar te doen staat: doorgaan of scheiden. Dankzij de competente cast is dit huwelijksdrama nog net te genieten. Het camerawerk is van Jürgen Hermann.

credits

Regie:
Christine Kabisch
Cast:
Maren Kroymann, Walter Kreye, Ruth-Maria Kubitschek, Andrea Bürgin, Laura Maire, Anne Kasprik, Klaus Schreiber, Kristian-Erik Kiehling, Sabine Wegner, Kathleen A. Renish
Camera:
Jürgen Hermann
Muziek:
Jens Langbein, Robert Schulte-Hemming
Jaar:
2003
Alt. titels:
Preis der Wahrheit, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Preis der Wahrheit (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken