Canada/Duitsland 1997. Familiefilm van Nicholas Kendall. Met o.a. Todd Fennell, Meredith Henderson, Bronwen Booth, Henry Czerny en Brian Dooley.

VPRO Cinema

Canada 1920. De vader de dertien-jarige Sam (Fennell) is ontdekkingsreiziger. Acht jaar geleden is hij spoorloos verdwenen en Sam bleef alleen achter met zijn moeder Allie (Booth) in Montr[KA1]eal. Hij is ongelukkig als zijn moeder hertrouwt met Asa (Czerny), een dokter uit een dorpje in de westelijke provincie Alberta. Met tegenzin moet hij verhuizen. De veeboeren in de buurt hebben last van wolfshonden die hun kuddes aanvallen. Als Sam ze ziet, meent hij Kayla te herkennen, de lievelingshond van zijn vader. Hij slaagt er met veel geduld in om het vertrouwen van het dier te winnen. Juist als dit gelukt is, hoort hij dat de overheid wil dat alle wilde honden afgeschoten worden. Sam wil het beest houden. Hij wil het dier africhten om de slee te trekken, die door zijn buurmeisje Jaynie (Henderson) naar een schets van zijn vader is gebouwd. Hij wil alleen deelnemen aan de race en krijgt daarover ruzie met Jaynie. Ondertussen voelt haar vader zich bedreigd door Kayla en schiet op hem. Door de knal van het schot valt Jaynie van haar paard, breekt haar been en moet onmiddellijk naar het ziekenhuis worden gebracht. Er is geen vervoer, alleen maar de slee met Kayla... Een wervelend avontuur in het hoge noorden, sterk gespeeld, goed gemaakt, maar gespeend van alle originaliteit. De sympathieke personages en uiteraard de hond zullen het hart stelen van oudere kinderen, maar de voorspelbaarheid van het geheel werkt de spanning niet erg in de hand. Peter Behrens baseerde zijn scenario op een roman van Elizabeth Van Steenwijk. Mooie natuuropnamen van cameraman John Berrie. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Nicholas Kendall
Cast:
Todd Fennell, Meredith Henderson, Bronwen Booth, Henry Czerny, Brian Dooley, Carl Marotte, Ricky Mabe, Daniela Akerblom, Vlasta Vrana, William Ford, David Deveau, Anthony Etesonne-Bédard, William Barwick, Graig O'Reilly, David Elkins, Eric Duhamel, Marika Lhoumeau, Chris Michaels, Tod Fennell
Scenario:
Peter Behrens
Productie:
Colin Neale, Claudio Luca, Anne- Hélène Brunet, Jacques Leroux
Muziek:
Peter Measroch, Milan Kymlicha
Jaar:
1997
Alt. titels:
Mein Freund aus der Wildnis
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Canada, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Kayla (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken