Verenigd Koninkrijk 2002. Misdaad van David Thacker. Met o.a. Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell, Julian Ovenden en Michael Simkins.

VPRO Cinema

Dienstweigeraar David Beale, die gewetensbezwaren had tegen de krijgsdienst, werd beschouwd als een misdadiger, omdat het oorlogstijd was, en in de gevangenis geslingerd. Hij overlijdt achter de tralies. Rechter Gascoigne (Davies), die destijds had bevolen om hem in hechtenis te nemen, krijgt een baksteen door zijn ruit met een doodsbedreiging. Terwijl DCS Foyle (Kitchen) met een onderzoek naar de dader bezig is, doet er zich een explosie voor in het zomerhuis van Gascoigne. Hierbij valt een dodelijk slachtoffer: een man die voor de nazi`s was gevlucht, en in het zomerverblijf een onderkomen had. Voor Foyle is het duidelijk dat Gascoigne het doelwit was, maar hij is er niet zo zeker van dat de dood van David Beale er mee te maken heeft. Gascoigne had immers veel meer vijanden, onder wie zijn dochter Emily (Campbell). Het scenario van Anthony Horowitz is een klassieke wie-is-de-dader tegen het exotische decor van Engeland in oorlogstijd (1939-40). Goede rollen en een uitstekende regie. Het camerawerk is van Peter Middleton. Aflevering 3.

credits

Regie:
David Thacker
Cast:
Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell, Julian Ovenden, Michael Simkins, Oliver Ford Davies, Cheryl Campbell
Productie:
Averil Brennan, Jill Green, Jim Reeve, Simon Passmore
Camera:
Peter Middleton
Muziek:
Jim Parker
Jaar:
2002
Alt. titels:
Lesson in murder 3., A
Genres:
Misdaad, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Cop-story, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen