Duitsland 2003. Drama van Marco Serafini. Met o.a. Suzanne von Borsody, Jan Niklas, Klaus J. Behrendt, Gisela Trowe en Teresa Kolbe.

VPRO Cinema

Sandra Puttgammer (Von Borsody) wil haar man Gerd (Niklas), een bekend rechter, en haar dochter Lisa (Kolbe) verlaten. Gerd staat op het punt opperrechter te worden, maar daarvoor moet hij voor de buitenwereld een perfect huwelijk hebben. Sandra wil bij haar vriend, Jan Baumann (Behrendt) en diens dochter Marie (Schnelle) gaan wonen. Als Sandra met haar bagage in de auto wegrijdt, kan Gerd nog net bij haar in de auto springen. Er ontstaat een heftige en uitputtende discussie, waarbij Gerd en Sandra een compromis sluiten. Gerd neemt daarop het stuur over van de totaal uitgeputte Sandra en rijdt met haar terug. Vlak bij huis neemt hij de bocht te ruim en schept Marie, die met de fiets op weg naar huis was. Ze ligt bewusteloos op de weg. Sandra, die door de emoties geveld was, heeft niets gemerkt. Gerd neemt de fatale beslissing om door te rijden en laat Marie liggen. Ze overleeft, maar is vanaf haar middel verlamd. Sandra, die niet weet wat er gebeurd is, voelt zich evenwel steeds meer tot Jan aangetrokken, hetgeen Gerd in vertwijfeling brengt, waarbij hij tegen Sandra zegt dat zij degene is die achter het stuur zat. Daarmee vliegt de film in volle vaart af op zijn voorspelbare ontknoping. Het is eigenlijk verschrikkelijk jammer dat de talentvolle hoofdrollen Niklas, Von Borsody en Behrendt (bekend als TATORT Kommissar Max Ballauf uit Keulen) zich hebben laten lenen voor zo'n soapscenario van Jürgen Werner. Het camerawerk is van Bernd Neubauer.

credits

Regie:
Marco Serafini
Cast:
Suzanne von Borsody, Jan Niklas, Klaus J. Behrendt, Gisela Trowe, Teresa Kolbe, Alisha Schnelle, Ingo Abel, Heike Falkenberg, Tina Bordihn, Ralph Misske, Katharina Schütz, Edgar Hoppe, Peer Jäger, Heta Mantscheff
Camera:
Bernd Neubauer
Muziek:
Andy Slavik
Jaar:
2003
Alt. titels:
Liebe sucht ihren Weg, Eine
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Gestern gibt es nicht (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken